Çdo blerës me përvojë Costco gjithmonë largohet nga dyqani me shumicë me dy gjëra: një bark të mbushur me mostra dhe një pulë rotisserie të markës Kirkland në dora.
Gjithmonë i përsosur në përsosmëri dhe me një çmim prej 5 dollarësh, nuk është për t’u habitur që ky produkt është një nga tifozët e preferuar nga zinxhiri i shitjes me pakicë.
Por a është zogu në dukje varësues i keq për shëndetin tuaj?
Pikërisht në kohën e Falënderimeve, Dr. Oz u bashkua me gazetarin e ushqimit Mark Schatzker për të zbuluar të vërtetën pas pulës së famshme të Costco. Schatzker shpjegoi se pula e pjekjes zakonisht përpunohet, që do të thotë se mishi “para-kalitet në fabrika” dhe më pas dërgohet në supermarkete për t’u gatuar nga punonjësit.
Një vështrim i shpejtë në listën e përbërësve zbulon se mishi i butë shpesh përmban natrium, sheqer dhe madje edhe niseshte misri të modifikuar. Për më tepër, lëkura zakonisht aromatizohet me MSG dhe më shumë sheqer – gjë që shpjegon pse ne kurrë nuk mund të duket se marrim vetëm një kafshatë.
Pavarësisht ekspozimit të këtyre të vërtetave të pakëndshme për produktin e shpendëve, Dr. Oz thotë se siguroi shikuesit se mund të jetë “një nga ushqimet më të shëndetshme të përpunuara atje” dhe heqja e lëkurës e bën atë edhe më të shëndetshme.
Ne nuk mund të bëjmë asnjë premtim për të gjithë ata mostra që keni marrë, por duket se është e sigurt të vazhdoni të ushqeni ushqimin për pulën tuaj të preferuar të pjekjes.
Comments
Post a Comment