5 receta ngrohëse me një tenxhere për t’i provuar sonte

5 receta ngrohëse me një tenxhere për t'i provuar sonte

Ditët e freskëta të dimrit dhe netët e ftohta kërkojnë receta me një tenxhere që mund të gatuhen ngadalë dhe të lihen të zhvillohen në shije. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për një recetë pule pikante, recetë viçi të zier ose recetë me zierje viçi, përzgjedhja e tavave të shijshme të Alison Walker dhe recetave me një tenxhere do të ngrohë zemrën dhe shpirtin tuaj.

1. Viçi i zier me ullinj dhe nduja

Nduja është një sallam pikant, i butë nga Kalabria, në Itali (i disponueshëm në dyqane dhe supermarkete më të mëdha). Këtu përdoret për të shtuar thellësinë e shijes në tavë, por ajo hahet kryesisht e shpërndarë në bukë ose mund të përzihet në salcat e makaronave.

RECETA E PLOT KTU.

2. Midhjet kremoze me musht dhe pancetë

Ashtu si shumica e prodhimeve në ditët e sotme, midhjet janë të disponueshme gjatë gjithë vitit tani, por ato janë në maksimumin e tyre gjatë muajve të dimrit dhe mishi i tyre i ëmbël dhe i lëngshëm është aq i këndshëm i veshur me këtë kremoze, salcë me bazë mushti.

RECIPET E PLOT KTU.

3. Viçi me karafil dhe speca të kuq

Kjo zierje e pasur dhe e tymosur e viçit plotësohet nga shija tokësore e qimcakut – mos u tundoni të shtoni më shumë, megjithatë, pasi shija e tij e veçantë do të pushtojë të gjithë përbërësit e tjerë.

RECETA E PLOT KTU.

4. Supë me patate të ëmbël dhe kokosit

Kjo supë e ëmbël dhe pikante përfiton nga një shtrydhje gëlqereje dhe një vorbull jogurti për të zvogëluar pasurinë e saj të kokosit.

FULL RECIPET KETU.

5. Pilaf pule me fëstëk dhe petale trëndafili

Baharat, që do të thotë thjesht erëza në arabisht, është një përzierje e Lindjes së Mesme e përdorur për të sezonizuar pulën, qengjin ose viçin. Erëzat e përdorura ndryshojnë nga rajoni në rajon, por aroma kryesore është e tymosur dhe e ëmbël. Ju mund të gjeni petalet e trëndafilit dhe përzierjen në pjesën e erëzave në shumicën e supermarketeve të mëdhenj.

RECIPET E PLOT KTU.

Ju pëlqen ky artikull? Regjistrohuni në gazetën tonë për të marrë më shumë artikuj si ky, të dërguar direkt në kutinë tuaj postare.

REGJISTROHU

Comments